< Terug naar vorige pagina

Project

SWVG MJP1 EF01 Evaluatie van de wijze waarop lokale besturen een lokaal inclusief ouderenbeleid realiseren waarbij de participatie van (kwetsbare) ouderen aan de samenleving wordt gewaarborgd (SWVG MJP1 EF01)

In artikel 10 van het decreet houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen van 7 december 2012  wordt expliciet gevraagd om uiterlijk tegen het einde van het derde jaar na inwerkingtreding van het decreet een evaluatie te maken over de wijze waarop de lokale besturen een inclusief lokaal ouderenbeleid realiseren en daarin de participatie van de ouderen waarborgen. Tot op heden is deze evaluatie nog niet uitgevoerd, en met dit onderzoek willen we hier aan bijdragen. Meer bepaald zullen de onderzoeksresultaten zicht bieden op:

  1. De mate waarin, en wijze waarop, Vlaamse lokale besturen een inclusief lokaal ouderenbeleid voeren.
  2. De mate waarin, en wijze waarop, ouderen participeren in het lokaal beleid.

Daarnaast willen we vanuit de onderzoeksresultaten een aantal beleidsaanbevelingen formuleren voor lokale besturen om in hun gemeente verder werk te maken van een inclusieve en toegankelijke omgeving, waar actief ouder worden wordt gepromoot. Bij dat alles hebben we uiteraard ook aandacht voor de specifieke situatie van kwetsbare ouderen (gezondheidssituatie, socio-economische positie, …).

Datum:1 sep 2021 →  31 dec 2022
Trefwoorden:ouderenzorg, thema_verzorginsstaat
Disciplines:Ouderenzorg