< Terug naar vorige pagina

Project

Converging Industrial Networks for Industry 4.0 – New challenges for wired ethernet - CINI4.0

Het CINI4.0 project onderzoekt de toepasbaarheid van technologieën, zoals OPC UA (Open Platform Communication Unified Architecture), Time Sensitive Networking (TSN) en Single Pair Ethernet (SPE) voor industriële toepassingen met de nadruk op naadloze integratie. De samensmelting van IT en OT, typisch voor Industrie 4.0, wordt vergemakkelijkt door deze bepalende technologieën.

CINI4.0 onderzoekt nieuwe ontwerpmethodes voor performante netwerken en netwerkstructuren op basis van SPE en TSN, met inbegrip van de implementatie van robuustere netwerken (EMI, ingebouwde redundantie en beveiliging, enz.) en automatiseringssystemen. Het ontwerpen en testen van migratiepaden (en zelfs coëxistentie) zijn een inherent deel van het project.

De onderzoekspartners leveren best practices, richtlijnen en wetenschappelijke publicaties die een objectieve studie van het potentieel van deze technologieën voor de industriële use-cases opleveren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van demonstratoren om de technologieën te testen en om opleidingen te voorzien voor industriële partners. Het project is een samenwerking tussen UGent, KU Leuven, Technische Hochschule Ostwestfalen Lippe en Fraunhofer IOSB-INA.

Datum:1 aug 2021 →  31 jul 2023
Trefwoorden:Elektromagnetische compatibiliteit, industriële automatisering
Disciplines:Elektronisch circuit- en systeembetrouwbaarheid, Automatisatie en controlesystemen