< Terug naar vorige pagina

Project

DWI4Manufacturing (DWI4Manufacturing)

In dit project worden een aantal tools opgesteld die bedrijven ondersteunen in het efficiënt creëren, gebruiken en onderhouden van digitale werk instructies (DWI). Dit maakt het eenvoudiger om DWI over de volledige onderneming uit te rollen en zo de kwaliteit van hun producten te kunnen garanderen, zelfs als de complexiteit toeneemt. Daarnaast biedt het technologieleveranciers de mogelijkheid om samen te werken en beter in te spelen op de noden van de eindgebruikers.
De combinatie van bedrijven die actief zijn over de volledige DWI waardeketen (technologieleveranciers, integratoren en eindgebruikers) creëert een lerend netwerk waarin bedrijven hun beste praktijken kunnen delen. Het project richt zich voornamelijk tot niet-O&O-intensieve KMO’s, actief in de maakindustrie, die geconfronteerd worden met toenemende complexiteit binnen hun productie. KMO’s in de procesindustrie, agrovoedingsindustrie en biotechnologie worden als secundaire doelgroep beschouwd en voornamelijk in de disseminatieactiviteiten betrokken.
Demonstratoren, verspreid over Vlaanderen, maken het mogelijk om opgedane kennis en projectresultaten rond digitale werkinstructies te delen en oplossingen aan te reiken aan een grote groep bedrijven (75). We verwachten dat een 25-tal bedrijven op korte of middellange termijn na het project de resultaten zal implementeren binnen hun eigen onderneming.

Datum:1 apr 2021 →  31 mrt 2024
Trefwoorden:Digitale werk instructies, Maakindustrie, Digitalisatie
Disciplines:Computergeïntegreerde productie, Productie automatisering, Productiesystemen, Planning van het productieproces