< Terug naar vorige pagina

Project

Ontwikkeling van een technologie platform voor de volgende generatie cytometrie

Flowcytometrie is een techniek die cellulaire wetenschappelijke disciplines, waaronder immunologie, kanker en stamcelbiologie heeft getransformeert. De essentie van flowcytometrie is het vermogen om een grote gemengde populatie van cellen te nemen, ze te verlagen naar een vloeistofstroom die slechts een enkele cel in diameter heeft en vervolgens meerdere parameters van die cel te lezen. Dit proces stelt ons in staat om verschillende celtypes van elkaar te onderscheiden en pure populaties te creëren voor functionele analyse. Flowcytometrie is derhalve zowel een kritieke technologie alsook een gateway-technologie die essentieel is voor elke analyse die afhankelijk is van gezuiverde cellen.

In de huidige FACS Core bieden we toegang tot flowcytometrie aan meer dan 90 laboratoria. De beschikbare machines moeten worden opgewaardeerd om meerdere beperkingen op te lossen. De gevraagde apparatuur zal ons in staat stellen om klinische monsters van potentiële geïnfecteerde individuen te sorteren voor klinisch onderzoek. De nieuwe apparatuur zal de faciliteit ook veranderen in een van de top-cytometrie diensten ter wereld, met toegang tot geavanceerde faciliteiten die momenteel niet in België beschikbaar zijn.

Datum:1 jul 2016 →  30 jun 2020
Trefwoorden:technology platform, next-generation cytometry
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen