< Terug naar vorige pagina

Project

De ontwikkeling van een BelRAI GGZ core instrument en modules van het BelRAI GGZ instrumentarium, voor gebruik in de Vlaamse gespecialiseerde GGZ (EF 75)

De eerste doelstelling van deze studie bestaat uit de ontwikkeling van een BelRAI GGZ core instrument voor gebruik in de Vlaamse gespecialiseerde GGZ (zorgniveaus 2a en 2b van het decreet Geestelijke Gezondheid), zowel voor personen met een milde, matige, als ernstige psychische aandoening. De ontwikkeling van het instrument gebeurt in afstemming met de verschillende deelsectoren van de gespecialiseerde GGZ.

Het BelRAI GGZ core instrument dient duidelijk te maken welke modules van het volledige BelRAI GGZ instrumentarium ingevuld moeten worden om de zorgnoden van de betreffende cliënt voldoende in kaart te brengen. De opdeling van het BelRAI GGZ instrumentarium in modules is de tweede doelstelling van deze studie.

De derde doelstelling van de studie is tweeledig:

  • de herwerking van de BelRAI GGZ supplementen die voor het eerst uitgetest werden tijdens de tweede BelRAI GGZ studie en de BelRAI-DUNDRUM forensische GGZ pilootstudie. Deze supplementen zullen elk ook een (of meerdere) module(s) vormen van het BelRAI GGZ instrumentarium, naast de andere modules die zullen bestaan uit items uit de BelRAI Mental Health en/of BelRAI Community Mental Health;
  • de herwerking van de bestaande handboeken van alle onderdelen van het BelRAI GGZ instrumentarium (zie Figuur 1) zodat ze gebruiksvriendelijker worden voor de hulpverleners en opgedeeld worden volgens de modules van het BelRAI GGZ instrumentarium. Het handboek van het BelRAI Maatschappelijk Herstel supplement moet nog voor het eerst samengesteld worden.
Datum:15 dec 2020 →  31 mei 2023
Trefwoorden:BelRAI, Geestelijke Gezondheidszorg, GGZ
Disciplines:Gezondheidszorgmanagement, Geestelijke gezondheidszorg, Medische informatica