< Terug naar vorige pagina

Project

GEAR: “Industriële Voedingsbiotechnologie: Levensmiddelen-fermentaties en Functionele Starterculturen ” (IOF3017)

Het huidige GEAR-project voor IOF-financiering vertegenwoordigt onderzoeks-, ontwikkelings- en valorisatiethema’s die hoofdzakelijk gerelateerd zijn met de voedingsindustrie, in het bijzonder de vlees-, zuurdesem-, cacao/chocolade- en (zure) bierensectoren. Valorisatie van de gegenereerde kennis zal bestaan in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe, innovatieve, functionele starterculturen, teneinde spontane/industriële levensmiddelenfermentatieprocessen te controleren en zelfs te sturen, en de toename van het innovatie- en diversificatiepotentieel van de voedingsindustrie door het verkrijgen van verbeterde en het lanceren van innovatieve gefermenteerde levensmiddelen en dranken, met respect tot kost-effectieve productie, bioveiligheid, sensorische kwaliteit en/of authenticiteit. IMDO’s innovatietrajecten in vlees-, zuurdesem-, cacao- en lambiekbierfermentatieprocessen zullen verder geëxploiteerd worden door middel van onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in diens nieuwe bakkerij- en brouwerijpilootfaciliteiten, contractonderzoek via dienstenovereenkomsten en strategische partnerschappen met grote bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen.
Datum:1 jan 2021 →  Heden
Trefwoorden:food fermentation, meat, sourdough, bread, cacoa, chocolate, beer, sour beers, bakery pilot, brewery pilot
Disciplines:Voedselgisting
Project type:Samenwerkingsproject