< Terug naar vorige pagina

Project

KEKULEU: Ontwerp van een innovatieve olie-in-water emulsie voor doelgerichte controle van nutriëntendigestie in het maagdarmstelsel van gevogelte

Vleesproductie wordt vaak gelinkt met een negatieve impact op het milieu, zoals de uitstoot van broeikasgassen, water- en bodemvervuiling, ... Een mogelijke strategie om deze impact te verminderen is door de voederconversie van bijvoorbeeld vleeskuikenvoer te verlagen, door de verteerbaarheid van de nutriënten te verbeteren. Dit kan worden bereikt door het toepassen van het structureel ontwerpen van het voer om een aangepaste en verbeterde vertering bij vleeskuikens te bekomen. Aangezien lipiden een belangrijk aspect van het voer zijn om de calorie-inname te verhogen, zal de focus van deze studie liggen op het ontwerp van de interfase van olie-in-water emulsies. Het effect van het ontwerpen van het voer op de vertering zal eerst uitgebreid in vitro geëvalueerd worden en vervolgens worden gevalideerd door in vivo performance- en nutriëntenverteerbaarheidsproeven.

Datum:1 jan 2021 →  Heden
Trefwoorden:Digestion, oil-in-water emulsions, Feed structural design
Disciplines:Voedseltechnologie
Project type:PhD project