< Terug naar vorige pagina

Project

Verbetering van normen en methoden voor het meten van voedsel uit het wild en verwaarloosde en onderbenutte soorten (NUS) in het dieet

Eenvoudige indicatoren, zoals de minimale voedingsdiversiteit voor vrouwen (MDD-W) worden gebruikt om informatie geven over voedingsdiversiteit, als essentieel onderdeel van een gezond dieet. Inzicht naar het belang van voedsel uit het wild en ondergewaardeerde soorten in een eetpatroon is belangrijke informatie geven voor beleidsbeslissingen om hun voedingsstatus te verbeteren, bijvoorbeeld door in te zetten op de productie, marketing en consumptie van bepaalde voedingsmiddelen. Dit project zal (i) een impact pad creëren dat leidt tot duurzame consumptie van wilde, verwaarloosde en onderbenutte soorten (NUS) voor de gewenste voedings- en gezondheidsresultaten, (ii) een literatuuronderzoek uitvoeren voor voedingsbeoordelingen van wild en NUS-voedsel, inclusief gebruikte methoden, (iii) een analyse uitvoeren van datasets in meerdere landen voor wild en NUS en (iv) aanbevelingen ontwikkelen over normen en methoden voor het vangen van wild voedsel / NUS in voedingsenquêtes, gebaseerd op bestudeerde literatuur en data analyse

Datum:18 dec 2020 →  30 jun 2022
Trefwoorden:wilde eetbare planten, agri-voedingsketen, agrobiodiversiteit, biodiveristeit, voeding, Dieet
Disciplines:Voeding in het kader van volksgezondheid, Productie van landbouwgewassen niet elders geclassificeerd