< Terug naar vorige pagina

Project

Modellering van verankerde drijvende constructies en mariene hernieuwbare energie technologieën met behulp van een niet-lineaire numerieke aanpak en experimentele proeven in golftestinfrastructuur.

Verankerde drijvende constructies zijn verbonden met de zeebodem via verankeringen bestaande uit kabels of kettingen, en hebben brede toepassingen in offshore engineering. Verankerde drijvende offshore windturbines en golfenergieconvertoren (GEC's) zijn voorbeelden van dergelijke constructies uit het veld van mariene hernieuwbare energie (MHE). Verankeringen kunnen een aanzienlijk deel van de totale kosten van MHE-technologieën vertegenwoordigen en beïnvloeden hun hydrodynamisch gedrag. Daarom is het cruciaal om hun gedrag op een kostenefficiënte manier nauwkeurig te modelleren. Hier zal dit worden bereikt door een ‘Smoothed Particle Hydrodynamics’-model te ontwikkelen als de basis van een numeriek platform dat in staat is om het gedrag van verankerde drijvende constructies en GEC's met hun ‘power take-off’-systemen nauwkeurig te voorspellen in operationele en in extreme golfcondities. Het numerieke platform zal worden gevalideerd mbv experimentele data van het 'WECfarm'-project waar GEC-interacties in park configuraties zullen worden getest in het Coastal & Ocean Basin. De hoofddoelstellingen van dit onderzoek zijn bedoeld om bestaande kennislacunes te dichten die de verdere ontwikkeling en commercialisering van deze opkomende MHE-technologieën belemmeren. De valorisatie van de resultaten van dit fundamentele onderzoeksproject zal worden bereikt door wetenschappelijke disseminatie en samenwerking met academische en industriële spelers uit de offshore- en de MHE-sector.

Datum:1 nov 2020 →  Heden
Trefwoorden:Afgemeerde drijvende structuren
Disciplines:Energieopwekkings-, conversie- en opslagtechniek niet elders geclassificeerd, Kust- en estuariene hydraulica, Hydrodynamica, Installatietechnieken, Mariene ingenieurskunde niet elders geclassificeerd