< Terug naar vorige pagina

Project

Intermediaire studie van Belgische kunst als een netwerk, gestructureerd zoals gezien door de lens van de massamedia-tijdschriften in de interbellumjaren (ARTPRESSE)

De KBR herbergt extreem rijke bedrijven op het gebied van populaire en massabladen en printcultuur in het algemeen, die een beeld bieden van Belgische kunst waarmee nog nooit rekening is gehouden bij de canonieke constructie van de Belgische kunstgeschiedenis. ARTPRESSE wil een representatief deel van dit verwaarloosde corpus bestuderen en digitaliseren, zowel om onze canonieke kijk op de Belgische kunstgeschiedenis te betwisten als om een best practice te creëren die de KBR helpt haar eigen archief- en erfgoedbeleid te heroriënteren in deze nieuwe richtingen het hart van de bredere huidige tussentijdse wending van het digitale tijdperk. Belangrijk in dit verband is de samenwerking tussen KBR en universiteiten, die leidt tot de uitbreiding van zowel de noties van bibliotheek als archief en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden voor nieuwe vormen van onderzoek en digitalisering oplevert.

Datum:15 dec 2019 →  Heden
Trefwoorden:tekst, illustratie, Belgische kunstgeschiedenis, reclame, magazineµ
Disciplines:Literatuurwetenschappen niet elders geclassificeerd, Vergelijkende literatuurstudies, Stijl en tekstuele analyse