< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Brandon Ashby

  • Onderzoeksexpertise:Ik heb een Ph.D. in filosofie van de Universiteit van Arizona. Ik ben een postdoctoraal onderzoeker in het kader van het onderzoeksproject "The Project of Imagistic Cognition" van Bence Nanay hier aan de Universiteit Antwerpen en Christopher Gauker van de Universiteit van Salzburg. Mijn onderzoeksactiviteiten bestaan voornamelijk uit het componeren van, het geven van feedback op en het bespreken van artikelen voor publicatie in belangrijke filosofische tijdschriften en presentaties die worden aangeboden op filosofische conferenties. Dit vereist in het bijzonder achtergrondonderzoek in zowel de filosofie als aanverwante empirische wetenschappen, de cognitieve neurowetenschappen en de perceptuele psychologie. Mijn onderzoek wordt in het Engels uitgevoerd.
  • Trefwoorden:FENOMENAAL BEWUSTZIJN, VERTEGENWOORDIGING, PERCEPTIE, Wijsbegeerte
  • Disciplines:Cognitieve wetenschappen en intelligente systemen die niet elders zijn geclassificeerd, Filosofische psychologie, Zintuiglijke processen en perceptie, Psychologische methoden niet elders geclassificeerd, Algemene wetenschapsfilosofie, Filosofie van de geest
  • Onderzoekstechnieken:Mijn onderzoekstechnieken zijn die van de standaard analytische filosofie van de geest en cognitieve wetenschap. Dit omvat een samenvatting, discussie, analyse en kritiek van historisch en hedendaags werk in de filosofie, van artikelen die in het bijzonder in belangrijke filosofische tijdschriften zijn gepubliceerd, evenals een overzicht van hedendaags empirisch werk in de cognitieve wetenschappen. Het werk omvat meestal een mix van kritiek op bestaande debatten in de filosofie en het construeren van argumenten die bedoeld zijn om die debatten direct op te lossen of manieren te suggereren waarop de bestaande standpunten in een bepaald debat onvolledig zijn en een nieuwe theorie moeten bevatten.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:De doelgroepen van mijn onderzoek zijn praktiserende denkfilosofen, cognitieve wetenschap en perceptie, en in de tweede plaats perceptuele psychologen en andere cognitieve wetenschappers.