< Terug naar vorige pagina

Project

Inzicht in de impact van studentondernemerschap: een analyse van de identiteit en carrièreontwikkeling van studentondernemers en de performantie van studentondernemingen.

Hoewel er sinds kort veel aandacht besteed wordt aan studentondernemerschap en het stimuleren ervan, is de huidige kennis over het onderwerp nog heel beperkt. Nochtans kan ondernemerschap heel ingrijpend zijn voor het leven van een student. Het laat de student niet alleen toe om unieke ondernemerschapsgerelateerde kennis en competenties te verwerven, het kan ook aanleiding geven tot het ontwikkelen van een ondernemersidentiteit en kan een invloed uitoefenen op de latere carrière van de student. Onze eerste twee onderzoeksdoelen zijn dan ook gericht op het exploreren van de impact van studentondernemerschap op de student zelf, en meer bepaald op de identiteit en carrièrebeslissingen van de student. Ten tweede weten we verrassend weinig over de performantie van studentondernemingen, hoewel vele partijen (bv. universiteiten en overheden) steeds meer inzetten op het stimuleren hiervan. Daarom is ons derde onderzoeksdoel gericht op het analyseren van hoe de steun van universiteiten bijdraagt tot de performantie van studentondernemingen. Door de context van studentondernemerschap te bestuderen, zullen we belangrijke bijdragen leveren aan de onderzoeksdomeinen van ondernemerschap en management.

Datum:1 okt 2020 →  11 apr 2021
Trefwoorden:Ondernemingsgeest
Disciplines:Gedragseconomie op microniveau, Cognitieve en perceptuele ontwikkeling, Innovatie en technologiemanagement, Organisatie- en managementtheorie, Statistiek en data-analyse