< Terug naar vorige pagina

Project

Toegang tot Europese infrastructuur voor nano-elektronica (ASCENTPlus)

ASCENT+ zal verschillende Europese infrastructuren samenbrengen en integreren om een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar onderzoeksmogelijkheden in het domein van nano-elektrica. Op dit moment hebben academische onderzoekers het moeilijk om relevante, disruptieve technologieen te ontwikkelen omdat de toegang tot de allernieuwste fabricatieprocessen, datasets, metrologie, karakterisering, teststructuren en componenten voor nano-elektronica beperkt zijn. 

Met behulp van een enkel aansprekingspunt en een gebruiksvriendelijke interface zal ASCENT+ verschillende unieke onderzoeksfaciliteiten integreren en deze aanbieden aan de gebruikers. Binnen ASCENT+ zijn er ook academische partners aanwezig ten einde het aanbod van de onderzoeksmogelijkheden te verbeteren. 

Verder beoogt ASCENT+ om haar gebruikersgemeenschap te helpen en te stimuleren om de kloof tussen wetenschappelijke exploratie en verdere ontwikkeling van technologieen te overbruggen.

ASCENT+ biedt een unieke kans aan Europa om het globale leiderschap in nano-elektronica opnieuw op zich te nemen in deze beslissende tijden waar de klassieke schaling op zijn laatste benen loopt.

Datum:1 sep 2020 →  Heden
Trefwoorden:elektrische karakterisering, 3D-integratie, 2D materialen, nano-fabricatie, geavanceerde geheugenelementen, finFETs, quantum dots
Disciplines:Digitaal geïntegreerde circuits, Semiconductor toepassingen, nanoelektronica en technologie, Analoge, RF- en mixed-signal geïntegreerde circuits, Nano-elektronica