< Terug naar vorige pagina

Project

Stimuleren van consumenten tot gezondere, op rijst gebaseerde voedselpatronen: Het bepalen van de waarde van gezondere rijstvariëteiten in de Filippijnen

Rijst staat centraal in het Filippijnse voedselpatroon. Consumentenvoorkeur voor gepolijste, witte rijst leidt echter tot een tekort aan micronutriënten veroorzaakt door het ontzemelingsproces. We onderzoeken hoe gezondere rijstvarieëteiten geïntegreerd kunnen worden in de voedselpatronen van rijstconsumenten via expertworkshops, consumentenenquêtes en experimentele veilingen. De resultaten helpen beleidsmakers voedingsinterventies te ontwerpen die gezondere op rijst gebaseerde voedselpatronen kunnen stimuleren in de Filippijnen.

Datum:1 okt 2020 →  Heden
Trefwoorden:Filippijnen, experimentele veiling, Rijst, voedingsinterventies, Voedselkeuze
Disciplines:Consumentengedrag, Gezondheids-, onderwijs en welvaartseconomie, Gedragseconomie op microniveau, Marktonderzoek, Food sensory sciences