< Terug naar vorige pagina

Project

Modulaire toolbox voor professioneel onderwijs (MOTOPED 2020)

De industrie heeft dringend behoefte aan het afstemmen van de opleiding van professionals op de hedendaagse behoeften van de industrie van toenemende procesflexibiliteit, het voldoen aan klant- en maatschappelijke behoeften, het leveren van hoge ecologische, sociale en ethische prestaties en snel veranderende loopbaantrajecten van de beroepsbevolking. Deze training moet aantrekkelijk zijn, van hoge kwaliteit, op maat gemaakt voor het publiek en modulair, zodat leerlingen alles altijd en overal kunnen leren. Het MOTOPED-project zal een aanpak bieden voor training op aanvraag van hoge kwaliteit met behulp van een blended learning-aanpak voor snelle, efficiënte, effectieve en gerichte training van nieuwe en bestaande arbeidskrachten, vooral om innovatie te vergroten. Daarom zal een MOTOPED-concept, een generieke webgebaseerde training gebaseerd op een toolbox-aanpak en bestaande uit verschillende lesmethodologieën (video's, presentaties, leesmateriaal, kennisclips, quizzen ...), worden ontwikkeld en getest met leerlingen van de industriële partner. Het MOTOPED concept biedt de mogelijkheid om de generieke toolbox aan te vullen met add-on modules, toegesneden op het publiek.
Dit zal potentiële verdere commercialisering van het platform mogelijk maken, omdat het gemakkelijk kan worden aangepast aan andere bedrijven of aan andere sectoren. Het project zal leiden tot meer geschoolde arbeidskrachten in de sector en zal als zodanig bijdragen aan de belangrijkste doelstellingen van EIT Raw Materials.

Datum:1 jan 2020 →  31 dec 2020
Trefwoorden:levenslang leren, grondstoffen
Disciplines:Andere ingenieurswetenschappen en technologie niet elders geclassificeerd, Metallurgie niet elders geclassificeerd, Andere materiaaltechnologie niet elders geclassificeerd, Materiaalwetenschappen en -techniek niet elders geclassificeerd