< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Alessandra Rossetti

  • Onderzoeksexpertise:Mijn huidige project draait om training in gewone taal en financiële geletterdheid. Mijn eerdere projecten waren gericht op gewone taal in financiële teksten voor oudere volwassenen, op machinevertaling in crisissituaties, op vertaal-/lokalisatietraining, op de toegankelijkheid van gezondheidscommunicatie en op bruikbaarheidstests. Voor mijn onderzoek heb ik statistische analyse gecombineerd met kwalitatieve analyse (voornamelijk thematische analyse).
  • Trefwoorden:TAAL VOOR SPECIFIEKE DOELEINDEN, ONDERZOEK VAN HET SCHRIJVEN, TEKSTBEGRIP, Economie en toegepaste economische wetenschappen
  • Disciplines:Onderzoeksmethoden en experimentontwerp, Statistiek en data-analyse, Wetenschaps- en gezondheidscommunicatie, Psycholinguïstiek en neurolinguïstiek, Tekstlinguïstiek, Schrijfsystemen
  • Onderzoekstechnieken:Mijn onderzoekstechnieken bestaan uit enquêtes, begripstests, keystroke logging, schermopnames, interviews en focusgroepen.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Mijn onderzoek heeft tot doel gespecialiseerde informatie (vooral medische en financiële informatie) toegankelijk te maken voor het grote publiek. Tot nu toe heb ik mij vooral gericht op moedertaalsprekers en niet-moedertaalsprekers van het Engels.