< Terug naar vorige pagina

Project

Insecten als voedselingrediënt: chemische karakterisering, functionaliteit en toepassingen van lecithine (fosfolipiden) en polysaccharide-achtige componenten uit Europese en Chinese insecten soorten

Het doel van deze studie is om kleine insectencomponenten te valoriseren als voedsel- en voeder ingrediënten, namelijk de lecithine- en polysaccharide-achtige fractie. We zullen deze fracties extraheren, chemisch profileren en de technologische functionaliteit testen. Ten slotte, zullen deze componenten worden getest in voedselsystemen. Deze studie zal bijdragen tot hogere duurzaamheid, tot de circulaire economie en zal de Europese en Aziatische insectensector een boost geven.

Datum:1 okt 2020 →  Heden
Trefwoorden:nieuw voedsel, eetbare insecten, insecten in voedselsystemen, lecithine, Insecten als voedsel
Disciplines:Koolhydraten, Voedseltechnologie, Voedsel en additieven engineering, Analytische biochemie, Voedselfysica