< Terug naar vorige pagina

Project

[05/09/2022 14:49] Davy Verheyen: Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentie [05/09/2022 14:49] Davy Verheyen: Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentie [05/09/2022 14:49] Davy Verheyen: Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentie Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentie

Desondanks de vele initiatieven van de voedingsindustrie worden jaarlijks grote aantallen voedselvergiftigingen gerapporteerd. Om de voedselveiligheid beter te garanderen, is er daarom een verhoogde interesse in nieuwe voedselverwerkingstechnieken. In dat opzicht is radio frequentie (RF) een thermische verwerkingstechnologie die al toegepast wordt in de voedingsindustrie (bv. blancheren, ontdooien). De kennis omtrent het gebruik van de techniek voor voedselveiligheidsdoeleinden (bv. pasteurisatie of sterilisatie) is echter nog beperkt. In deze doctoraatsthesis zal onderzocht worden of het mogelijk is de voedselveiligheid van voedselproducten te verbeteren. De inactivatie van pathogenen in voedsel-modelsystemen door RF zal in detail onderzocht worden en predictieve modellen zullen ontwikkeld worden. Het doel is om de inactivatiemechanismen van RF bij verschillende experimentele condities volledig te begrijpen. Dit zal bijdragen aan de productie van veilige voedingsproducten van hoge kwaliteit. 

Datum:22 nov 2019 →  22 nov 2023
Trefwoorden:Radio Frequency, Microbiology
Disciplines:Voedselmicrobiologie
Project type:PhD project