< Terug naar vorige pagina

Project

Duurzaam gebruik van natuurlijke vezels van lokale oorsprong als versterking voor composietmaterialen voor goedkope en thermisch geïsoleerde woningen in de Peruaanse Andesregio: uitvoering van een onderzoeksgroep over composietmaterialen aan de National University of Central Peru (UNCP)

Dit project heeft tot doel de materiële levensomstandigheden van de inwoners van de centrale regio van Peru te verbeteren, met name de bouw van goedkope woningen in landelijke Andesgebieden door de ontwikkeling van goedkope bouwmaterialen gemaakt van composieten versterkt met ichu-vezels, die lokaal beschikbaar zijn. Deze lokale vezels dienen niet alleen als de versterkende fase van het composietmateriaal, maar voegen ook thermische isolatie-eigenschappen toe, waardoor het effect van de extreme weersomstandigheden in de regio wordt verminderd.
Dit doel wordt bereikt door de infrastructuur en de menselijke capaciteit van lokale onderzoekers van de National University of Central Peru (UNCP) te versterken. Er wordt een permanente onderzoeksgroep opgericht die zich richt op nieuwe biocomposieten die zijn versterkt met lokale natuurlijke vezels. Onderzoekers zullen worden opgeleid in de modernste technologieën voor composietontwikkeling en productie. Bovendien zullen de directe begunstigden (inwoners van Andesgemeenschappen) ook een speciale opleiding krijgen om de nieuwe duurzame bouwtechnologie op te nemen

Datum:1 jan 2020 →  31 aug 2022
Trefwoorden:ichu fibres, composite material, sustainable building technology
Disciplines:Natuurlijke en biocomposieten, Duurzaam bouwen