< Terug naar vorige pagina

Project

WithMe: interacties tussen mens en kunstmatige intelligentie meer meeslepend en boeiend maken door biomonitoring van de hersenfunctie.

Interactie tussen mensen en kunstmatige intelligentie (AI) ontbreekt nog steeds de mate van betrokkenheid en meevoering die de interactie tussen mensen kenmerkt. Het project WithMe wil deze kloof overbruggen door in detail de processen te onderzoeken die plaatsvinden in het menselijk brein wanneer de persoon samen met iemand anders een activiteit uitvoert: het nastreven van een gemeenschappelijk doel of gewoon genieten van een gemeenschappelijke activiteit. De hersensignalen die worden onderzocht, zijn kenmerkend voor aandacht, emotie en beloning. Op basis van bevindingen met mensen zal WithMe de kenmerken van een audiovisuele interactie onderzoeken die deze menselijk laten voelen, maar het project zal ook onderzoeken of een AI-systeem baat zou kunnen hebben bij directe toegang tot biomonitoring van de hersenen van een persoon waarmee het communiceert. De nieuwe mens-AI-benadering die aldus wordt afgeleid, zal een schat aan nieuwe toepassingen openen op het gebied van gezondheid, revalidatie, communicatie en informatie-uitwisseling, amusement, enz.
Datum:1 jan 2020 →  31 dec 2023
Trefwoorden:INTERNET OF THINGS, ARTIFICIËLE INTELLLIGENTIE (AI)
Disciplines:Adaptive agents en intelligente robotica, Artificiële intelligentie niet elders geclassificeerd, Motivatie en emotie, Zintuiglijke processen en perceptie
Project type:Samenwerkingsproject