< Terug naar vorige pagina

Project

Ontwikkeling van een Orthogonaal Expressie systeem in gist voor efficiënte microbiële biosynthese van biogebaseerde producten (OrthoExpress) (Ortho-Express)

Het hoofddoel van dit ConcepTT project is de ontwikkeling en octrooiering van een generisch en onafhankelijk expressie systeem voor (heterologe) genen in gist zodat betere (industriële) fermentatie processen ontwikkeld kunnen worden. Dit systeem zal onafhankelijk (orthogonaal) van het natief regulatiesysteem in de gistcel werken door de genexpressie los te koppelen van de regulatie vanuit het celmetabolisme. De validatie van de nieuwe technologie zal gebeuren via de productie van het humaan melksuiker LNnT als case study.

Datum:16 apr 2019 →  31 dec 2020
Trefwoorden:Humane Melksuikers, Biotechnologie, Fermentatie, Duurzame Productie, Gist, Orthogonaal Expressie Systeem
Disciplines:Genomics, Transcriptie en translatie, Duurzaamheids- en milieutechniek niet elders geclassificeerd, Genoomstructuur en -regulatie, Koolhydraten, Microbiologie niet elders geclassificeerd, Bioverwerking, bioproductie en bioproducten, Metabole regeling, Genetica, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd, Fermentatie, Industriële microbiologie, Synthetische biologie