< Terug naar vorige pagina

Project

Consumentgerichte strategieën van retail naar vork om voedselgedragen ziekten en blootstelling aan voedselgevaarlijke risico's in de Europese Unie te beperken (COREMI)

Om de door voedsel-gerelateerde ziekten, die verband houden met onjuiste consumentenpraktijken, te beperken streeft het COREMI-project naar een verschuiving van voedselveiligheidsgerelateerd consumentengedrag van passief naar actief. Dit zal gebeuren door middel van aangepaste, duurzame en innovatieve procedures, instrumenten en technologieën die consumenten gemakkelijk kunnen toepassen en die wetenschappelijk aangetoond hebben op risicoreductie via kwantitatieve risicobeoordelingsmodellen voor goed gedefinieerde groepen bij gezonde en kwetsbare consumenten. COREMI zal een werkelijke transdisciplinaire en multi-actor benadering integreren, die consumenten, industrieën, beleidsmakers mobiliseert om samen te werken aan een reeks onderzoeks- en innovatieactiviteiten.

Datum:1 jul 2017 →  30 jun 2020
Trefwoorden:Consumentgerichte strategieën, voedselgedragen ziekten, Europese Unie
Disciplines:Fysische geografie en omgevingsgeowetenschappen, Communicatietechnologie, Geomatische ingenieurswetenschappen