< Terug naar vorige pagina

Project

Een efficiënt hybride laser-elektrochemisch proces voor het bewerken van geavanceerde materialen

De introductie van nieuwe legeringen met extreme eigenschappen samen met een groeiende industriële vraag naar de fabricage van micro-dimensionale hoge aspectratio kenmerken zoals microgaten vereist een aanzienlijke verbetering van de bestaande microbewerkingsprocessen. Verdere uitdagingen zijn de hoge oppervlaktekwaliteit, hoge nauwkeurigheid / nauwe toleranties en specifieke microstructuren die van het product verwacht worden.
Hybride micromachining vertrekt van de idee om verschillende verspanende processen / mechanismen te combineren om deze kernmerken met nauwe specificaties te vervaardigen en toch economisch rendabel te blijven.
Dit project onderzoekt een nieuw hybride laser-elektrochemisch microbewerkingsproces door innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de kerncomponenten, zoals elektroden en de laseroptiek, om hun optische en elektrochemische prestaties te verbeteren. Bovendien zal een studie van het fundamentele materiaalverwijderingsmechanisme in combinatie met geavanceerde procesbewakingstechnieken de procesefficiëntie en -nauwkeurigheid verhogen.
De systeembenadering in dit project vereist een breed scala aan expertise door de combinatie van optische, elektrochemische, thermische en CFD-simulatietechnieken. Het resultaat is een innovatieve en productieve productietechnologie voor hoogwaardige componenten zoals medische implantaten, hoge temperatuurscomponenten of supergesmeerde oppervlakken.

Datum:1 jan 2020 →  31 dec 2023
Trefwoorden:hybrid laser-electrochemical machining process, hybrid micromachining, advanced materials
Disciplines:Werktuigmachines, Microfabricage en -productie, Productieprocessen, -methoden en -technologieën