< Terug naar vorige pagina

Project

High‐performance iteratieve reconstructiemethoden voor Talbot Lau rooster‐interferometrie gebaseerde fasecontrast tomografie.

Fasecontrast X‐stralen Computer Tomografie (CT) meet, naast de intensiteit, ook de veranderingen in de fase van een X‐stralen die doorheen een object propageren. Die veranderingen in fase geven unieke en complementaire informatie over het 3D object, in het bijzonder over zacht weefsel. Meer en meer CT toestellen zijn in staat deze faseveranderingen op te meten. De ontwikkeling van efficiente wiskundige reconstructie algorithmen die uit deze opgemeten data het oorspronkelijk 3D object reconstrueren staat echter nog in zijn kinderschoenen. Dit project zal zowel de modellering van de dataverzameling in fasecontrast tomografie als de bijhorende reconstructie‐algoritmen significant verbeteren. Het is een samenwerking tussen de groep T oegepaste Wiskunde en V isieLab. Valorisatie zal gebeuren door de nieuwe algoritmen te verspreiden via de ASTRA toolbox en zo samenwerkingsverbanden, licentieovereenkomsten en contractonderzoek op te starten.
Datum:1 jan 2017 →  31 dec 2020
Trefwoorden:TOMOGRAFIE, ITERATIEVE METHODEN
Disciplines:Wiskundige analyse, Toegepaste wiskunde, Algemene wiskunde, Geschiedenis en grondbeginselen van de wiskunde, Andere wiskunde en statistiek, Klassieke fysica, Elementaire deeltjesfysica en hoge-energie fysica, Andere fysica, Biofysica