< Terug naar vorige pagina

Project

Onderliggende dimensies van volksgezondheid: een longitudinale analyse van gezondheidsproductie en de efficiëntie van het gezondheidssysteem in verschillende landen.

De uitgaven voor gezondheidszorg in "rijke" landen (bijvoorbeeld België) zijn enorm gestegen in de afgelopen 50 jaar. De groei in de gezondheidszorg en het gebruik ervan (meer en betere diagnostiek, medicatie, ziekenhuizen, verpleegkundigen en artsen) hebben in deze periode regelmatig de economische en bevolkingsgroei overtroffen. Begrijpen hoe de verschillende manieren om de gezondheidszorg ter beschikking te stellen, zich vertaald heeft in verschillende niveaus van gezondheid voor de bevolking is essentieel voor de evaluatie van de doelmatigheid van gezondheidszorg. In dit project willen we de onderlinge afhankelijkheden tussen talrijke potentiële determinanten van gezondheid (inclusief de organisatie van de zorg) en gezondheidseffecten bestuderen op het niveau van de bevolking.
Datum:1 jan 2017 →  31 dec 2020
Trefwoorden:GEZONDHEIDSECONOMIE
Disciplines:Toegepaste wiskunde, Statistische en numerieke methoden, Maatschappelijke gezondheidszorg, Gezondheidswetenschappen, Publieke medische diensten