< Terug naar vorige pagina

Project

Genereren van grensoverschrijdende PanEuropean Geospatiale Datasets en Services (GO-PEG)

Het hoofddoel van de actie is toegang te bieden tot geharmoniseerde thematische open gegevensset (s) en de bijbehorende metagegevens op het gebied van milieu, noodsituaties en rampenbeheer. Het uitgangspunt zijn bestaande ruimtelijke (en gerelateerde) gegevenssets van INSPIRE en van bestaande ruimtelijke gegevensinfrastructuren in de lidstaten. Deze datasets worden door de lidstaten gepubliceerd in hun nationale of thematische geoportalen en zijn toegankelijk via het Europese Open Data-portaal. De datasets zullen worden geharmoniseerd op het gebied van data-inhoud, detailniveau, datastructuur, vocabulaires en licentievoorwaarden en elke dataset heeft een grensoverschrijdende geografische dekking met vijf EU-lidstaten (België, Duitsland, Denemarken, Spanje en Italië). De resultaten worden beschikbaar gesteld via het Europese gegevensportaal en gedocumenteerd via metagegevens in de juiste geoogste catalogi.

De actie zal resulteren in clusters van datasets binnen de genoemde thema's en voor de vijf geselecteerde landen. Deze worden toegankelijk gemaakt door webservices zodat gebruikers de gegevens kunnen ontdekken, bekijken en downloaden.
Meer specifiek zal de actie: belanghebbenden betrekken (deskundigen, gegevensverstrekkers); gedetailleerde gegevensgebruikscenario's met een kwalitatieve en kwantitatieve kosten-batenanalyse definiëren; een diepgaande gegevensbeoordeling uitvoeren; datamodellen zoals de INSPIRE-specificaties beoordelen en uitbreiden; iteratieve gegevensverwerking uitvoeren; innovatieve datatransformaties en leveringstechnologieën toepassen voor optimale bruikbaarheid van gegevens;  feedback van gegevensleveranciers en gebruikers verzamelen en 'geleerde lessen' die op andere gebieden en gegevenssets moeten worden toegepast, identificeren.

 

Datum:1 okt 2019 →  30 sep 2022
Trefwoorden:datasets, environment, emergency, disaster management
Disciplines:Geografische informatiesystemen