< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Georg Dura Granic

  • Onderzoeksexpertise:Mijn onderzoeksinteresses liggen op het snijvlak van economie, politieke wetenschappen en psychologie.
  • Trefwoorden:DYNAMISCH KEUZEGEDRAG, EXPERIMENTELE STUDIE, Economie en toegepaste economische wetenschappen
  • Disciplines:Sociale perceptie en cognitie, Analyse van collectieve besluitvorming, Gedragseconomie op microniveau, Stemgedrag
  • Onderzoekstechnieken:Het maken van goede keuzes en verstandige beslissingen vereist dat rekening wordt gehouden met geldig extern bewijs. Maar welke beschikbare databases zijn relevant, hoe kunnen we de gegevens begrijpen en wat zijn de lessen die we daaruit kunnen leren? Als wetenschapper en docent verbond ik me ertoe antwoorden te vinden op deze vragen voor een verscheidenheid aan economische en maatschappelijke problemen. Mijn ervaring heeft me geleerd dat gerandomiseerde controleproeven (of A-B-testen) een krachtig hulpmiddel vormen om werkwijzen te identificeren die in staat zijn relevante resultaten te verbeteren. Met de juiste analytische vaardigheden en kennis van de gedragswetenschappen, leveren gerandomiseerde controleproeven de ideale database om schaalbare, goedkope oplossingen te ontwerpen voor zowel particuliere als openbare ondernemingen. Ik heb een uitgebreide set vaardigheden verworven voor het verzamelen en analyseren van gegevens die relevant zijn voor de methodologiecursussen (MatLab, R, Python).
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Overheid, retailers, politieke partijen en kandidaten