< Terug naar vorige pagina

Project

Reiskrediet voor deelname aan buitenlands congres 'International Meeting for Autism Research) te Salt Lake City (USA) (R-6130)

Achtergrond: Tot 79% van de individuen met autismespectrumstoornissen, inclusief deze met een verstandelijke handicap, hebben hiernaast ook motorische problemen. Lichte motorische problemen worden vaak gezien bij hoog-functionerende kinderen met autismespectrumstoornissen (HF-ASD). Jammer genoeg, zijn de motorische vaardigheden van kinderen met HF-ASD gewoonlijk geen prioriteit voor vroegtijdige evaluatie en interventieteams. Deze focussen voornamelijk op de sociaal-communicatieve en gedragsmatige problemen. Een brede screening naar ontwikkelingsstoornissen die geschikt is voor ouders zou een hulp kunnen zijn bij het identificeren van die kinderen die nood hebben aan verdere diepgaande evaluatie van het motorisch systeem. Doelstellingen: De bruikbaarheid van de 'Ages and Stages Questionnaires' (ASQ-2) voor de screening van zware en lichte motorische problemen bij kleuters met HF-ASD in de klinische setting van een autisme diagnosecentrum.
Datum:13 mei 2015 →  16 mei 2015
Trefwoorden:Autisme, Congres
Disciplines:Basiswetenschappen, Klinische wetenschappen, Paramedische wetenschappen, Translationele wetenschappen, Psychologie en cognitieve wetenschappen