< Terug naar vorige pagina

Project

Licht als artistiek medium

Als wij naar een beeld of een situatie kijken, kunnen we het nooit objectief vatten. Wij kunnen een beeld of een situatie enkel via interpretatie, dus subjectief, begrijpen. Een computer daarentegen kan analoge beelden of situaties via een digitale opname op een zeer objectieve manier, zonder naar een consensus te moeten zoeken, in een code - de binaire code - vastleggen. Deze code is echter voor ons onleesbaar en ontastbaar. Het materialiseren of vertalen van deze ‘virtuele ontastbaarheid’ zal het onderwerp zijn van mijn doctoraatsonderzoek.

Mijn vraag luidt of ik een ‘live’ opstelling/installatie kan ontwikkelen die vanuit deze ontastbare virtuele wereld of onleesbare binaire code, een beeld of een situatie analoog kan vertalen naar een zo objectief mogelijk tastbaar beeld. Kan ik via de digitale structuur/binaire code van een beeld of een situatie de meest tastbare structuur van dat beeld in een kunstwerk vervatten?

Datum:31 dec 2013 →  4 dec 2019
Trefwoorden:Arts
Disciplines:Talen, Literatuurwetenschappen, Theorie en methodologie van de talenstudies, Theorie en methodologie van de linguïstiek, Theorie en methodologie van de literatuurwetenschappen, Andere linguïstiek en literatuurwetenschappen
Project type:PhD project