< Terug naar vorige pagina

Project

Het civiele potentieel van stedelijke vertelkunst via interactieve publieke beeldschermen

De volgende stap in het ontwikkelen van Smart Cities is het samenvoegen van kwantitatieve sensor data met een menselijk perspectief om uitdagingen van burgers beter te begrijpen. Een veelbelovend pad in dit gebied is om burgers in staat te stellen zelf verhalen te creëren en verdelen gebaseerd rond de menselijke observatie en perceptie van civiele informatie en sensor data.

Daarvoor stellen we het concept van contextuele digitale stedelijke verhalen vertellen voor, i.e. de presentatie van door burgers gegenereerde inhoud doormiddel van een netwerk publieke schermen, augmented reality ervaringen en audio en slimme verlichting infrastructuren gedistribueerd in de stedelijke omgeving.

Dit doctoraat zal dus onderzoeken hoe ruimtelijk-temporele orchestratie van verhalen in publieke ruimte kan worden bewerkt, inzetten en beïnvloeden in een overtuigende, toch betekenisvolle manier. We zullen systematisch de potentiele ontwerp ruimte exploreren om de kern uitdagingen te identificeren wanneer men een verhaal verdeelt over tijd en ruimte. we ontwikkelen en zitten verschillende orchestratie strategieën in en evalueren de actuele impact om aantal voorspellende krachten te voorzien bij toekomstige orchestratie ontwerpen. Tot slot vormen we een kritisch criterium om de bruikbaarheid van deze strategieën tot het bereiken van civiele en stedelijke engagerende doelen.

 

Datum:13 nov 2018 →  29 jan 2021
Trefwoorden:Smart Cities, Urban Storytelling, Public Displays
Disciplines:Ingenieurswetenschappen in de architectuur, Architectuur, Interieurarchitectuur, Architecturaal design, Kunststudies en -wetenschappen
Project type:PhD project