< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Jorik Vergauwen

  • Onderzoeksexpertise:Jorik Vergauwen is doctor in de sociologie en verbonden als wetenschappelijk medewerker aan het Centrum voor Demografie, Familie en Gezondheid (Universiteit Antwerpen). Naast het coördineren van de Belgische dataverzameling in het longitudinale SHARE-ESFRI project “50+ in Europa”, doet hij onderzoek naar intergenerationale dynamieken in familieverbanden. Daarnaast is Jorik Vergauwen actief als doctoraatsthesispromotor met als onderwerpen gender verschillen in informele zorg en intragenerationele gelijkenissen in de levensloop. Als onderzoeker in het Centrum voor Demografie, Familie en Gezondheid is hij actief in het onderzoeksveld van familiedynamieken sinds 2011. Als doctoraatstudent werkend op een FWO onderzoeksproject verzamelde hij expertise m.b.t. relatie- en gezinsvorming en longitudinale onderzoekstechnieken.
  • Trefwoorden:INTERGENERATIONELE RELATIES, GEZINSVORMING, LONGITUDINALE ANALYSE, DATACOLLECTIE, Politieke en sociale wetenschappen
  • Disciplines:Demografie, Sociologie van levensloop, gezin en gezondheid, Gezins- en huishoudstudies, Populatietrends en -beleid, Sociologische methodologie en onderzoeksmethoden, Generaties en relaties tussen generaties, Sociologie van gezin
  • Onderzoekstechnieken:Kwantitatieve databeheer en analyse, regressie analyse, data reductie technieken, longitudinale analyse, multilevel analyse en analyse van complexe datastructuur.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Eender wie interesse heeft in familiedynamieken en intergenerationele solidariteit. Eender wie interesse heeft in populatie en levenslooponderzoek.