< Terug naar vorige pagina

Project

"Evaluatie en optimalisatie van de houdbaarheidsstabiliteit van producten op basis van aardbeien met speciale nadruk op kleur- en smaakbehoud tijdens verwerking en opslag"

Evaluatie en optimalisatie van de houdbaarheidsstabiliteit van producten op basis van aardbeien met speciale nadruk op kleur- en smaakbehoud tijdens verwerking en opslag om het effect van verschillende fruitsoorten, verschillende voedselverwerkingsmethoden en niet-enzymatische en enzymatische reacties op de stabiliteit van aardbeipuree te onderzoeken tijdens verwerking en opslag met behulp van omics-technieken, om verder te gaan dan de state-of-the-art. Een diep begrip van de mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de kleur- en smaakinstabiliteiten in echte systemen moet worden gegenereerd en idealiter worden overgebracht naar echte productieprocessen, te beginnen met de beste grondstoffen (variëteit en oogsttijd) en het ideale proces om de organoleptische eigenschappen in aardbei te behouden puree en daarvan geformuleerde producten.

Datum:29 apr 2019 →  22 nov 2021
Trefwoorden:color, strawberry, processing, shelf-life
Disciplines:Voedseltechnologie, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag)
Project type:PhD project