< Terug naar vorige pagina

Project

Voedselveiligheid, kwaliteitsborging en risicoanalyse

De ITP-voedselveiligheid behandelt verschillende aspecten van voedselveiligheid (microbiologische, chemische en fysieke gevaren) en de mogelijkheden om deze gevaren in de agrovoedingsketen (boerderij, verwerking en handel / distributie van voedselproducten) op verschillende niveaus te beheersen (bedrijfsniveau of op stakeholderniveau als overheid, NGO, brancheorganisatie, universiteit of onderzoeksinstituut). Gereedschappen en kennis worden verspreid b.v. Codex Alimentarius-richtlijnen of wettelijke vereisten, bekend met microbiologische en chemische voedselveiligheid, implementatie van voedselveiligheidsbeheersystemen op basis van Pre Requisite-programma's en Hazard Analysis Critical Control Points-beginselen (HACCP), maar ook internationale erkenningskwaliteitsborgingsnormen als ISO 22000 en Global G.A.P. Bemonsterings- en monitoringplannen en -inspectie, auditbeginselen worden besproken. Het concept van risico-analyse en de verschillende onderdelen zoals risicobeoordeling en risicocommunicatie zijn getraind. Het doel is om de capaciteitsopbouw van de deelnemers te vergroten bij het ondersteunen en nemen van managementbeslissingen om te interveniëren in (inter) nationale voedselveiligheidsproblemen.

Datum:28 sep 2015 →  16 dec 2015
Trefwoorden:food safety
Disciplines:Voeding en dieetkunde, Andere chemie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Productie van landbouwdieren