< Terug naar vorige pagina

Project

De rol van fosfor voor boshergroei in het Congobekken

Tropische bossen spelen een cruciale rol in de wereldwijde koolstofcyclus. Biosfeer-atmosfeer uitwisseling van koolstof wordt beheerst door nutriƫntenkringlopen via hun impact op bosgroei en dynamiek. Het Afrikaanse continent heeft het op een na grootste aaneengesloten blok tropisch regenwoud ter wereld en is onderworpen naar een toenemende menselijke druk via verschuivende landbouw, resulterend in toenemende ontbossing en versnippering. Deze studie richt zich op het begrijpen van de biogeochemische interacties langs tropische hergroei trajecten. De studie zal zich richten op hoe de geschiedenis van landgebruik en de input van atmosferische fosfor (P) de integratie van koolstof (C), stikstof (N) en P-fietsen in Afrika regelen.
hergroei bossen. De biogeochemische kennis van hergroei tropische wouden is momenteel beperkt tot 'momentopnamen' of langere termijn monitoring van alleen C-fietsen. Deze studie wil monitoringactiviteiten op langere termijn over N- en C-fietsen samenvoegen met de P-cyclus langs goed gedocumenteerde locaties in het centraal-Congobekken en zal resulteren in de eerste studie die C-N-P-fietsen integreert.
hergroei trajecten in het Congobekken. Dit is belangrijk voor een toekomst waarin secundaire wouden overvloediger worden dan primaire wouden in de tropen.

Datum:1 jan 2019 →  31 dec 2021
Trefwoorden:boshergroei, Congobekken
Disciplines:Atmosferische chemie, Biogeochemische cycli, Biogeochemie