< Terug naar vorige pagina

Project

Microbioom- en metabolietanalyse van de Kombucha-fermentatie, als basis voor een valorisatie van Kombucha als een niet- tot laag-alcoholische, gefermenteerde frisdrank

Kombucha is een gefermenteerde, niet- tot laag-alcoholische frisdrank op basis van tee. Om Kombucha als een aantrekkelijke en gezonde frisdrank te kunnen ontwikkelen zullen we een inventaris maken van de micro-organismen en metabolieten in een groot aantal Kombucha stalen, een verzameling van bacteriƫn en gisten uit Kombucha aanmaken, en deze gebruiken als starterculturen voor laboratorium-schaal Kombucha-fermentaties.

Datum:1 jan 2019 →  31 dec 2022
Trefwoorden:microbioom, frisdrank, Kombucha, metaboliet
Disciplines:Analyse van next-generation sequence data, Metabolomics, Klinische microbiologie, Levensmiddelenchemie, Productie van landbouwdieren niet elders geclassificeerd, Bacteriologie, Microbiologie niet elders geclassificeerd, Microbioom, Voedselgisting, Voedselmicrobiologie, Microbiomen, Voeding in het kader van volksgezondheid