< Terug naar vorige pagina

Project

Individuele samenstelling van het humaan microbioom als drijvende kracht achter de variabiliteit van gezondheidseffecten van thee polyfenolen

De toepassing van tee polyfenolen wordt steeds meer beschouwd als een potentiële preventieve en therapeutische strategie om chronische aandoeningen te bestrijden. Het huidig wetenschappelijk bewijsmateriaal is echter onvoldoende sluitend door een hoge interindividuele variabiliteit in de
waargenomen gezondheidseffecten. Dit komt door de bijdrage van verschillende determinanten in humane interventiestudies: leeftijd, geslacht, dieet, genetische variabiliteit en – belangrijk – variabiliteit in microbioomsamenstelling.

Datum:1 okt 2018 →  30 sep 2022
Trefwoorden:tee polyfenolen, interindividuele variabiliteit, darmmicrobioom
Disciplines:Microbiologie, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Industriële biotechnologie, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Biomateriaal engineering, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Systeembiologie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Andere chemie, Engineering van biomaterialen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Productie van landbouwdieren, Biologische systeemtechnologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen