< Terug naar vorige pagina

Project

The shape of time, een onderzoek naar abstracte narratieven in cross-disciplinaire performances.Een onderzoek naar visuele poezie in hedendaagse muziek, muziek improvisatie en dans.

In mijn doctoraatsonderzoek wil ik nagaan op welke manier de poëzie, tekst, dynamiek, muzikaliteit en opmaak die we terug vinden in hedendaagse klassieke muziek en muziek improvisatie, visueel vertaald kunnen worden naar immateriële dragers door middel van kinetische typografie. Ik wil met mijn ontwerppraktijk evolueren naar ontwerponderzoek rond visuele poëzie. De instrumentalisering van het ontwerpproces moet leiden tot een beter inzicht in mijn ontwerppraktijk binnen de hedendaagse klassieke muziek en als aanzet dienen voor het realiseren van visuele poëzie binnen crossdisciplinaire performances.

In een eerste fase van dit onderzoek ga ik na of kinetische typografie kan leiden tot een symbiose tussen de verteltijd van het gedicht en de speelduur van de hedendaags klassieke compositie waar dit gedicht onderdeel van uitmaakt. Aansluitend stel ik me de vraag hoe de chronologie, verteltijd en specifieke opmaak van visuele poëzie zich verhoudt tot de muzikaliteit en dynamiek van crossdisciplinaire improvisatie performances.

Datum:29 aug 2017 →  29 aug 2021
Trefwoorden:cross-disciplinary, improvisation performance, abstract visual narration
Disciplines:Kunststudies en -wetenschappen
Project type:PhD project