< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Diana Campillo Davó

  • Onderzoeksexpertise:Ik ben gespecialiseerd in genetische engineering van immuuncellen met behulp van niet-virale methoden, met inbegrip van maar niet beperkt tot boodschapper-RNA elektroporatie en CRISPR-Cas systeem. Mijn onderzoekslijnen zijn voornamelijk gericht op de ontwikkeling van nieuwe therapeutische celproducten op basis van T-cellen die zijn gemanipuleerd met antigeenspecifieke T-celreceptoren (TCR's) en chimere antigeenreceptoren (CAR's) voor de aanpak van hematologische maligniteiten zoals acute myeloïde leukemie. Daartoe beschik ik over brede expertise in cellulaire en moleculaire onderzoekstechnieken (RNA-synthese, plasmide-ontwerp, enz.), multiparametrische flowcytometrie, in vitro functionele analyses, en analyse van ruwe gegevens en statistische analyse met relevante software.
  • Trefwoorden:KANKERIMMUUNTHERAPIE, KANKERONDERZOEK, GENTHERAPIE, IMMUUNTHERAPIE, IMMUNOLOGIE, Geneeskunde
  • Disciplines:Hematologie, Immunologie, Moleculaire en celbiologie, Oncologie, Toegepaste immunologie, Kankertherapie
  • Onderzoekstechnieken:Veelkleurige flowcytometrie, celcultuur, ELISA, ELISpot, Functionele T-celtests (activeringsmarkers, cytokinesecretie, cytotoxiciteitstests, enz.), Transfectie, Elektroporatie, CRISPR knock-out, siRNA-tests, Moleculaire biologie (plasmideamplificatie, restrictietests, elektroforese, DNA- en RNA-extractie, In vitro RNA-synthese, enz.), PCR, RT-qPCR, ontwerp van DNA-plasmiden, CAR- en TCR-ontwerp.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Fundamentele, translationele en klinische onderzoekers, biotech en farmaceutische bedrijven, financiers van onderzoek.