< Terug naar vorige pagina

Project

Meettechnieken voor het bepalen van het niet-lineair gedrag van microwave systemen: een vergelijkende studie. (FWOKN236)

Meten is weten! Na een tiental jaar van twijfel, is de microwave meetwereld er eindelijk van overtuigd dat het correct meten van het niet-lineair gedrag van microwave componenten of systemen uiterst belangrijk is. Onder druk van de modelleringswereld, die duidelijk nood heeft aan goede 'niet-lineaire' metingen, werden een aantal 'niet-lineare' meetinstrumenten ontwikkeld. Er bestaan drie verschillende aanpakken om een instrument, dat niet-lineaire tijdsdomein golfvormen kan opmeten, te ontwikkelen, gebaseerd op: samplers, mixers en sampling oscilloscopen. Elk van deze technologieën heeft zijn voor-en nadelen. Aangezien het zeer belangrijk is om over nauwkeurige metingen te beschikken voor het opstellen van krachtige modellen, is het eveneens belangrijk om te weten hoe nauwkeurig de verschillende meetinstrumenten zijn. Aangezien er heden een ruim aanbod van deze instrumenten beschikbaar is, moet de gebruiker goed begeleid worden in zijn zoektocht naar de meest geschikte meettechniek voor de beschouwde toepassing. Dit project voert een uitgebreide studie van de verschillende meettechnieken.











Datum:1 jan 2011 →  31 dec 2011
Trefwoorden:Nonlinear Modelling, Parameter Estimation, Microwaves, Instrumentation, System Identification, Telecommunications, Electrical Measurements, Nonlinear Measurements, Electromagnetism
Disciplines:Elektrotechniek en elektronica, (Bio)medische ingenieurswetenschappen