< Terug naar vorige pagina

Project

NISTO: New Integrated Smart Mobility Options (EU448)

NISTO is een samenwerkingsproject van zeven partners (afkomstig uit Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Nederland, Duitsland) en verschillende sub-partners, gesteund door de Europese Commissie in het Interreg IVB NWE programma. NISTO ontwikkelt een nieuwe en slimme (SMART) toolkit om smart mobility concepten te evalueren.

Het doel van dit project is de ontwikkeling van een methodologische aanpak, dewelke transnationaal geïntroduceerd worden aan en gebruikt worden door planners. Bovendien vindt er een kennisoverdracht plaats om richtlijnen, die gericht zijn op mobiliteit en veiligheid, alsmede het Europese concurrentievermogen te verbeteren en daardoor ook de doelstellingen van de EU 2020-strategie te volgen.



De NISTOpartners, voornamelijk bedrijven, universiteiten en lokale overheden uit de sector mobiliteit hebben al ervaring betreffende de evaluatie van bestaande projecten of concepten met betrekking tot de richtlijnen en criteria van smart mobility. Voor de eerste keer wordt een toolkit ontwikkeld dat door allerhande planners binnen (Noordwest) Europe gebruikt kan worden om mobiliteitsaspecten van projecten te plannen en te evalueren op een duurzame en intelligente manier.

Website: http://www.nisto-project.eu
Datum:1 mrt 2013 →  31 dec 2015
Trefwoorden:stakeholder, evaluatiekader, planning en evaluatie toolkit, duurzame mobiliteit
Disciplines:Andere ingenieurswetenschappen en technologie
Project type:Samenwerkingsproject