< Terug naar vorige pagina

Project

L-PRF bij craniale en kaakchirurgie (L-PRF)

Momenteel worden weefseldefecten vaak hersteld met behlp van lichaamsvreemd materiaal (allogeen, xenogeen of synthetisch) en gedicht met commerciële weefsellijm.
L-PRF (Leucocyte- and Platelet-rich fibrin) wordt bekomen na eenvoudige centrifugatie van het bloed van de patiënt en is dus volledig lichaamseigen. Het betreft een middel dat zijn eerste toepassingen kende binnen de orale chirurgie.
Het innovatieve karakter van het gebruik van L-PRF situeert zich op verschillende vlakken. Het gebruik van L-PRF is breed toepasbaar binnen verschillende domeinen van de geneeskunde voor het opvullen of sluiten van defecten: binnen de neurochirugie voor het sluiten van de dura, in de parodontologie voor botaugmentatie, mucosaherstel, het opvullen van sockets en binnen de neus-keel-oorchirurgie voor mucosaherstel.
L-PRF is gemakkelijk in gebruik, snel en goedkoop aan te maken uit lichaamseigen materiaal in een proces dat tijdens de operatie kan uitgevoerd worden door de verpleegkundigen werkzaam in de operatiezaal. Doordat L-PRF volledig autoloog is, bestaat er geen risico op allergische reacties en bovendien zijn er belangrijke aanwijzingen dat L-PRF een gunstig effect heeft op de wondheling en het risico op infecties vermindert.
L-PRF kan in tegenstelling tot de dure commerciële standaardproducten (fibrinelijm, fibrin sealant patch) in verschillende gebruiksvormen (membraan, cilinder of clot) worden aangewend.

Datum:1 okt 2018 →  Heden
Trefwoorden:Cranial surgery
Disciplines:Mond- en maxillofaciale heelkunde