< Terug naar vorige pagina

Project

Toegepaste bayesiaanse pre-posterior- en levenscyclusanalyse voor het bepalen en optimaliseren van de waarde van monitoring voor betonconstructies

Het globale doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van een methodologie voor rationale besluitvorming in het management van bestaande structuren, zodat de beperkte middelen voor het beheer van de infrastructuur optimaal kan worden benut. Een levenscyclus perspectief zal hierbij worden toegepast, wat beslissingen toelaat voor inspectie, monitoring en versteviging van de structuren. Relevante onzekerheden, dewelke onvermijdbaar zijn in de beoordeling van de toestand van bestaande structuren, maar ook in de voorspelling van de levenscyclus kost, zullen hierbij in rekening worden gebracht.

De methodologie van pre-posterior besluitvorming zal worden omgezet in een tool die toelaat het voordeel van inspecteren en monitoren van structuren te kwantificeren.
Een eerste stap hierin is het integreren van het tijdsafhankelijke en ruimtelijk verdeelde karakter van degradatie processen zoals corrosie van wapeningsstaal in de pre-posterior besluitvorming.Als tweede zal data van conventionele testen gecombineerd worden met data van vibratie-gebaseerde SHM methodes voor het updaten van de voorspelling van de resterende levensduur.
Een derde aspect is de integratie van bovenstaande elementen in een algemeen kwantitatieve levenscyclus kost analyse, rekening houdend met inspectie en herstel strategieën.

Op basis van deze aspecten zal een adequate levenscyclus gebaseerde aanpak verworven worden voor de beoordeling van bestaande structuren die toelaat het potentieel van SHM technologieën te benutten.

Datum:31 jan 2019 →  28 mrt 2022
Trefwoorden:Concrete, Degradation, Bayesian updating, Pre-posterior analysis, Decision making, Structural Health Monitoring
Disciplines:Infrastructuur engineering en assetmanagement, Bouwmechanica, Niet-destructief onderzoek, veiligheid en diagnose
Project type:PhD project