< Terug naar vorige pagina

Project

Versterking van de onderzoeksruimte van levering van nucleïnezuur nabootsers (NAMS) in bacteriën om de antibioticakrisis te bestrijden (DelNAM)

DelNAM richt zich op het versterken van de onderzoeksruimte van levering van nucleïnezuurnabootsers (NAMS) in bacteriën om de antibioticakrisis te bestrijden. Dit wordt bereikt door de Faculty of Engineering van de Universiteit van Porto (FEUP) samen te brengen met uitstekende EU-instellingen met een hoge expertise op het gebied van de ontwikkeling van NAM's en nanodeleverstrategieën. DelNAM zal de ontwikkeling mogelijk maken van een geconsolideerde strategische onderzoeksbenadering en een reeks richtlijnen voor exploitatie en commercialisering van de resultaten die een sterke regionale, nationale en Europese impact zullen hebben. Het voorstel integreert synergieën op complementaire onderzoeksgebieden die nanotechnologie, synthetische chemie, microbiologie en bioprocesmodellering omvatten, gericht op het verkrijgen van wetenschappelijke doorbraken die de mondiale gezondheid en economie kunnen verbeteren.
De doelstellingen van dit voorstel zijn in overeenstemming met de specifieke uitdaging en reikwijdte van het thema H2020-WIDESPREAD-2016-2017 van de twinning-oproep, waarbij lacunes in het netwerk en tekortkomingen tussen de onderzoeksinstellingen van de verbredende landen en internationaal leidende tegenhangers op EU-niveau worden aangepakt . Deze uitdaging wordt aangepakt door FEUP samen te brengen met 2 toonaangevende EU-onderzoeksinstellingen: University of Southern Denmark (SDU), in Odense, Denemarken, een wereldleider in de ontwikkeling en uitvinding van nieuwe NAM's voor gentherapie. Ze dragen bij met hun uitgebreide ervaring met de synthese, structurele studies en moleculaire modellering van NAM's; Universiteit Gent (UGent), in België, een internationaal erkend laboratorium voor zijn excellentie op het gebied van nanomedicijnen voor de toediening van geneesmiddelen en in het bijzonder nucleïnezuren. Ze bieden doorslaggevende expertise over het ontwerp van afgiftesystemen voor nucleïnezuren en hun gedrag in natuurlijke biologische vloeistoffen.

Datum:1 aug 2018 →  31 jan 2022
Trefwoorden:antibiotica, Nucleïnezuurnabootsers
Disciplines:Ontdekking en evaluatie van geneesmiddelen niet elders geclassificeerd, Farmacologie niet elders geclassificeerd