< Terug naar vorige pagina

Project

Integratie van plantenbiotechnologie en industriële biotechnologie voor de synthese en studie van de rol van plantmetabolieten aangestuurd door een flexibel high-throughput moleculair en online dynamisch screeningsplatform

De toenemende complexiteit van de biotechnologische optimalisatievraagstukken bestudeerd in industriële en plantenbiotechnologie, vereist de constructie en gedetailleerde karakterisatie van almaar uitgebreidere proteïne-bibliotheken, DNA parts bibliotheken (zoals promotoren en terminatoren) en celbibliotheken. Om deze bibliotheken te construeren en te analyseren dringt de beschikbaarheid van een flexibel, volledig automatisch highthroughput moleculair en on-line screeningsplatform zich op.
Dit platform in combinatie met omics metingen en artificiële intelligentie laat toe om deze biotechnologische vraagstukken op een (meer) systematische en gestandardiseerde manier te benaderen en op een ongekende schaal, wat moet bijdragen aan het multidisciplinaire karakter van het onderzoek en het vergaren van fundamentele kennis over de bestudeerde processen. Dit laatste is van essentieel belang voor het succes van biotechnologisch onderzoek.

Als zodanig zal deze kernfaciliteit huidige onderzoekslijnen versterken en nieuwe onderzoekslijnen openen op het gebied van industriële en plantenbiotechnologie. De integratie van beide domeinen is cruciaal voor het onderzoek naar de synthese en studie van de rol van plantmetabolieten (bv. lectines, flavonoiden, terpenoiden, enz.) en zal bijdragen tot het ten volle benutten van het toepassingspotentieel van deze interessante moleculen in tal van domeinen.

Datum:1 mei 2018 →  30 apr 2022
Trefwoorden:plantmetabolieten
Disciplines:Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Industriële biotechnologie, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen