< Terug naar vorige pagina

Project

PROFIBFUN - Kennisplatform: het afstemmen van de functionaliteit van voedingseiwitten door rationeel ontwerp van fibrillaire structuren

Kennisplatform: food-eiwitfunctionaliteit afstemmen op rationeel ontwerp van fibrillaire structuren (PROFIBFUN)
PROFIBFUN zal een kennisplatform opbouwen dat het mogelijk maakt om de fibrillaire proteïneaggregaten te verbeteren met behulp van technofunctionele eigenschappen van de verwerking van levensmiddelverontreinigingen, en te zorgen voor een positieve werking op de gezondheid.
Dit project brengt een multidisciplinair onderzoeksconsortium bij elkaar met complementaire expertise. De prior doelstellingen zijn: (I) het ontwerp van functionele proteïnefibrillen wisselen van ei- en graanprotëinen. Nadere informatie over de behandeling van amyloïdfibrillen. Speciale aandacht gaat naar het identificeren van kernregio's in deze amyloïdfibrillen en hun aggregatie. This knowledge is the base for the successful of fibrilvorming by proteinen. (II) het evalueren van de techno-functionele eigenschappea van fibrillaire proteïineaggregaten. (III) het onderzoeken van de vorming, het voorkomen, en het belang van amyloïdfibrillen in voedingssupplementen. Om een ​​andere methode te verkrijgen van de complexiteit van de modellen van de gebruiksconcentraties van de andere oorsprong. (IV) het onderzoeken van de verteerbaarheid, opname en bioactiviteit van amyloidfibrillen uit voeding via 'in vitro' systemen.
De voedingsindustrie wordt geconfronteerd met essentiële uitdagingen. (I) het (van) door vegetables proteïnen in nutrition (eg ei- en vleesvervanging) (II) the require of the clean of the clean of the produce (II) het verbeteren van de kwaliteit en / van verwerking van bestaande en / of nieuwe levensmiddelen (bijv. Glutenvrije producten)

Datum:1 jan 2018 →  31 dec 2023
Trefwoorden:functionele proteïnefibrillen
Disciplines:Andere landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Productie van landbouwdieren, Productie van landbouwgewassen