< Terug naar vorige pagina

Project

Gasuitwisseling in tomaten in relatie tot microstructurele veranderingen tijdens ontwikkeling en rijping

Tomaten zijn een belangrijk voedselgewas over de hele wereld en zijn een veelvoorkomend ingrediënt voor een gezond dieet, zowel vers als verwerkt geconsumeerd. Het doel van dit PhD-project is om de rol van gas transportprocessen te bestuderen bij het vaststellen van ruimtelijk opgeloste ademhaling-kinetiek van tomaten tijdens ontwikkeling en rijping. Dit wordt verwacht te worden gerelateerd aan verschillen en veranderingen in microstructuur en metabolische activiteit van de weefsels. Multischaal reactie-diffusie modellen van ademhaling/gisting zullen worden geconstrueerd door ruimtelijke variatie van de transport- en kinetische eigenschappen op te nemen.

Datum:16 okt 2018 →  24 mei 2023
Trefwoorden:Tomato, Oxygen, Carbon dioxide, Ethylene, X-ray micro- and nanotomography, Gas exchange model, Development and ripening
Disciplines:Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Analytische chemie, Macromoleculaire en materiaalchemie, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Medische biotechnologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Visserij
Project type:PhD project