< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Marie Legein

  • Onderzoeksexpertise:Ik ben bioingenieur, in het labo van toegepaste microbiologie, en ik bestudeer het microbioom van planten. Mijn onderzoek focust op de relaties tussen bacteriën en de gezondheid van plant, en indirect ook de menselijke gezondheid. Meer specifiek onderzoek ik de aanwezigheid van lactobacillen op bladeren en bloemen, hoe deze zijn aangepast aan deze omgeving, en hoe deze een positief effect kunnen hebben op de plant, op bestuivers, of op het ecosysteem.
  • Trefwoorden:LANDBOUWECOSYSTEMEN, ANTIMICROBIËLE MIDDELEN, Natuurkunde
  • Disciplines:Andere natuurwetenschappen, Biologische controle, Milieubiotechnologie voor micro-organismen, Milieubiotechnologie voor planten, Duurzame ontwikkeling, Bescherming van landbouwgewassen, Voedselgisting, Voedselmicrobiologie, Voedselverpakking, -conservering en -veiligheid, Gewasproductie in de tuinbouw, Gewasbescherming in de tuinbouw
  • Onderzoekstechnieken:Ik bestudeer microbiële gemeenschappen via kweek- en sequence-gebaseerde methodes. Bovendien bestudeer ik ook dispersie van microorganismen via arthropoden en heb ervaring met het werken met mijten en hommels.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:iedereen - contacteer mij voor vragen