< Terug naar vorige pagina

Project

Vermindering van Multipath Reflecties voor Indoor MIMO Radars - Oplossingen op basis van Signaal- en Data-Gedreven Modellering

Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben Radars een lange weg afgelegd van omvangrijke en dure militaire / ruimt radars tot geminiaturiseerde radars voor verschillende toepassingen in de domeinen consumenten, auto's en slimme omgevingen. De trend van het afgelopen decennium was om over te gaan naar millimetergolf, ondersteund door de constante verbetering in halfgeleidertechnologie en ondersteund door een sterke vraag in het automotive domein. IMEC startte enkele jaren geleden met de ontwikkeling van mm-golfradars en heeft nu een sterk mm-golfradarprogramma met frequenties van 60 GHz, 79 GHz en 140 GHz, allemaal geïmplementeerd in bulk-CMOS-technologie. De IMEC-radars kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingsdomeinen zoals smart home / building, smart cities, security en automotive.

Om extra functionaliteit en prestaties te bieden aan geminiaturiseerde mm-golfradars, zal dit doctoraatsproject zich richten op geavanceerde signaalverwerkingsalgoritmen, resulterend in sterke differentiators in de volgende gebieden:

Radarprestaties (resolutie binnen bereik, Doppler, hoek)

Geavanceerde multi-antenne architecturen en concepten (bijvoorbeeld beamforming, MIMO, SAR)

Geavanceerde doeldetectie, tracking en functie-extractie

Multipad-beperking in binnenmilieu voor menselijke monitoring

Algoritmen voor machinaal leren voor de verwerking van radarsignalen

Datum:2 okt 2018 →  1 dec 2022
Trefwoorden:radar signal processing
Disciplines:Communicatie, Communicatietechnologie, Nanotechnologie, Ontwerptheorieën en -methoden
Project type:PhD project