< Terug naar vorige pagina

Project

Ontwikkeling en validatie van optische beeldvormingstools voor geavanceerde preklinisch kankeronderzoek

Het hoofddoel van dit project beoogt de ontwikkeling van nieuwe optische beeldvormingsmethodes die onderzoekers toelaten om interessante, kanker-gerelateerde parameters te onderzoeken op een niet-invasieve manier over verschillende tijdspunten met een niet eerder vekregen gevoeligheid. Om dit doel te bereiken, zal een recent onwikkelde methode, genaamd Aka-BLI gebruikt worden, in combinatie met bestaande probes om een snelle en kost-efficiënte methode voor high-throughput multiparametrische analyse mogelijk te maken.

Om dit doel te bereiken, worden de volgende objectieven vooropgesteld:

- Validatie van de mogelijkheid om lage aantallen therapie-resistente cellen te detecteren als middel om therapeutsiceh efficiëntie en factoren die terugkeer van de tumor beïnvloeden te kunnen bestuderen.

- Validatie van de mogelijkheid om EMT transitie te detecteren en het vormen van metastases in functie van de tijd op te volgen in levende dieren.

- Validatie van de mogelijkheid om kanker stamcellen en hun viabiliteit als functie van de tijd op te volgen en therapeutische efficiëntie van verschillende agentia tegen kankercellen algemeen en kankerstamcellen specifiek te bestuderen en voorspellen.

Datum:1 sep 2018 →  16 jun 2023
Trefwoorden:optical imaging, preclinical research, method development, oncology
Disciplines:Medische beeldvorming en therapie, Andere paramedische wetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen
Project type:PhD project