< Terug naar vorige pagina

Project

Verbannen en gescheiden: een multi-sited etnografische studie over Eritrese vluchtelingen en hun families op zoek naar hereniging.

De meeste Europese landen staan vluchtelingen toe een vereenvoudigde procedure te volgen om zich te herenigen met hun gezinsleden. Veel studies tonen echter aan dat problemen met timing, documentatie en economische middelen gezinsherenigingen vaak uiterst moeilijk maken, zo niet onmogelijk. Hoewel er reeds veel geschreven is over de belemmeringen voor migranten om te genieten van hun recht op een gezinsleven, is weinig bekend over het specifieke geval van vluchtelingen. Het multi-sited ontwerp van dit project met vluchtelingen en hun gezinnen heeft tot doel de complexiteit van machtsverhoudingen, sociale verwachtingen en structurele belemmeringen te reconstrueren, die een invloed hebben op de mogelijkheid van vluchtelingen om samen te zijn met hun gezin.
Datum:1 feb 2020 →  31 jan 2024
Trefwoorden:ETHNOGRAFIE, VLUCHTELINGEN, TRANSNATIONAAL HUWELIJK, BUREAUCRATIE
Disciplines:Sociologie van ontwikkeling, Toegepaste sociologie niet elders geclassificeerd, Populatietrends en -beleid, Sociale geografie, Etniciteit en migratiestudies, Politieke en juridische antropologie, Sociale en culturele antropologie, Ras- en etnische relaties, Sociologie van het recht